[Mituri si legende din viata reala] |>> Ambulanta fantoma <<|

O poveste de speriat copiii se transforma intr-o isterie nationala alimentata de sute de parinti si face Politia sa reactioneze intr-un mod fara precedent. Zvonuri cum ca traficanti de organe din masini cu geamuri fumurii ar rapi fetite si baieti - ba de pe strada, in Bucuresti, ba din magazine in Cluj - umplu retelele desocializare si creeaza o panica periculoasa.
S-au dovedit in totalitate false si nu exista absolut niciun motiv ca familiile sa fie cuprinse de teama. Cazuri grave si reale stau nerezolvate, pentru ca agentii alearga sa verifice plangeri fara niciun temei.
"Copil rapit pe soseaua Ferentari, la Piata Ferentari, langa linia de tramvai" este textul aparut pe retelele de socializare joi. Mesaje similare au fost transmise pe e-mail sau prin viu grai toata saptamana. Copii luati pe sus, masini negre, baietei ucisi si lasati fara organe. Parintii care le-au auzit sunt pur si simplu terifiati, desi niciunul nu are informatia de la prima mana.
Politistii, ingrijorati de amploarea fenomenului, tin sa-i linisteasca pe oameni.
"Toate aceste mesaje sunt false. Nu au fost inregistrate astfel de cazuri, nu au fost gasite cadavre sau persoane in coma, care sa prezinte lipsa unor organe interne si nicio persoana nu a formulat vreo plangere in care sa reclame rapirea vreunui copil", se arata intr-un comunicat al Politiei.

Sursa: www.bzi.ro


Postul de televiziune Pro TV vorbeste despre asta la Stirile Pro TV. De asemenea si Realitatea TV.

Nişte zvonuri au început să apară in toată ţara despre Ambulanţa fantomă. Site-urile de socializare (Facebook, Twitter) au fost împânzite de poze şi articole privind această ambulanţă.De la un cartier la altul, de la o şcoală la alta, zvonurile sunt amplificate, părinţii (unii dintre ei îngroziţi la modul real) schimbă ”informaţii” şi impresii la birou şi fiecare contribuie cu ceva la poveştile horror pe care le transmite mai departe. Aşa se face că, de la două fete îngropate undeva prin spatele gării, s-a ajuns la altele două ucise şi lăsate în parcarea din spatele magazinului Winmarkt(Petrodava), cu un bilet pe care scria ”Ne pare rău, dar n-am avut de ales” şi cu banii de înmormântare alături. Dacă acum câteva zile victimele erau adolescente, ieri se vorbea despre copii de grădiniţă răpiţi şi găsiţi morţi, cu organele afară, pe câmp pe la Piatra Şoimului sau pe la Ţibucani. Fenomenul a căpătat dimensiunile unei psihoze şi nu există magazin în care cel puţin două persoane să nu discute despre traficanţii de organe şi despre complicitatea autorităţilor. Cel mai trist este că mulţi copii chiar au ajuns să se teamă să mai iasă la joacă sau să vină singuri de la şcoală. Plus că au o strângere de inimă dacă sunt pe stradă şi trece vreo ambulanţă pe lângă ei. Căci, conform zvonurilor, traficanţii de organe umblă cu o ambulanţă în care îşi ucid victimele, le iau inima, rinichii şi ce le mai trebuie şi apoi le abandonează în locuri ”ferite”, ca să nu fie văzuţi. Cu scuzele şi banii aferenţi.
”Eu mă simt jignită”, a declarat dr. Letiţia Damoc, directoarea Serviciului de Ambulanţă Neamţ
Directoarea Serviciului de Ambulanţă a fost plecată din oraş pentru câteva zile, aşa că nu ştia cum ”fierbe” lumea şi cum dezbate subiectul pe toate părţile. Dar a vorbit cu şeful Poliţiei şi a aflat. ”Este o prostie ca oamenii să creadă că se poate întâmpla aşa ceva şi că nimeni nu face nimic pentru că ”lucrează” în complicitate cu traficanţii”, a declarat dr. Letiţia Damoc. ”Să fim serioşi! S-ar institui imediat o celulă de criză şi s-ar lua măsuri. Aşa ceva nu s-ar putea ascunde. Eu mă întreb de unde a pornit toată nebunia asta şi cine a lansat asemenea poveşti de groază. Nu există, în oraş, decât ambulanţele noastre, care sunt supermonitorizate, şi maşinile de la firma privată BGS. Nu există nici un motiv ca oamenii să se uite cu groază la ambulanţe sau, şi mai rău, să le fie teamă să apeleze la noi. În plus, nici nu luăm copiii sub 16 ani fără unul dintre părinţi. Într-o situaţie din asta nici nu ştii ce să spui ca să asiguri oamenii că lucrurile nu stau aşa cum se zvoneşte. Dar, dacă s-ar putea stabili cine este cel care a provocat toată panica asta, ar merita pedepsit aspru. Şi pentru frica pe care a indus-o în copii şi pentru faptul că ne strică nouă munca şi imaginea. Eu, de exemplu, mă simt jignită că se vorbeşte aşa despre serviciul pe care îl conduc”.
”Este un zvon sinistru şi neadevărat”, spune şeful Poliţiei
Comisarul şef Paul Tablan, care s-a ocupat tocmai cu investigarea crimelor înainte de a deveni inspector şef, ne-a declarat că, deşi de obicei zvponiurile au un sâmbure de adevăr, de data asta lucrurile nu stau aşa: ”M-am săturat de câte ipoteze am auzit până acum. La început am luat-o în glumă, dar când am văzut că fenomenul ia amploare m-am gândit că trebuie să dezimţim cumva. Este un zvon sinistru şi neadevărat. Nu se întâmplă aşa ceva nicăieri în judeţul Neamţ, nu am avut nici un copil ucis, nici o fată eviscerată, nimic de genul ăsta. E foarte greu să stabilim acum cine este persoana care a declanşat toată nebunia asta şi nici nu înţeleg la ce şi cui foloseşte”.
Trist este că părinţii convinşi că lucrurile astea chiar se întâmplă transmit zvonul mai departe, ”întărit” de o autoritate pe care o invocă. Şi autoritatea este, de regulă, educatoarea, învăţătorul sau chiar directorul şcolii. ”Cum să nu fie adevărat? Copilului meu i-a spus la şcoală să nu mai iasă seara din casă şi să fugă dacă vede o ambulanţă pe drum”.
”Nu există aşa ceva”, spune ferm Viorel Stan, şeful Inspectoratului Şcolar Neamţ. ”Dimpotrivă, cadrele didactice au misiunea de a risipi suspiciunile dacă aud discuţii de genul acesta între elevi. Şi aud, din păcate, pentru că tot oraşul vuieşte. Dar, repet, nu există vreun profesor sau vreun director de şcoală care să fi alimentat astfel de inepţii. Şi nu ştiu cine a putut face asta. Ori e un om cu mintea foarte odihnită, ori e cineva care nu-i sănătos la cap. Părinţii să stea liniştiţi pentru că, atât la şcoală, cât şi pe stradă, copiii lor sunt în siguranţă. Şi lumea ar face bine să nu mai dea crezare la toate prostiile. Că aşa ceva, dacă s-ar întâmpla cu adevărat, n-ar avea nimeni cum să ascundă”.
În concluzie Ambulanţa ”fantomă” care răpeşte copii nu există!

Sursa: cityneamt.ro


Valentin[UzzY]

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

[STIRI/PARANORMAL] In Rusia pe o stanca muntoasa se afla chipul gigantului Kuiva

[CONTINUARE | TALK] Egiptul Antic: Mumiiile. Piramidele. Sfinxul. Mitologia Egiptului.

Egiptul Antic. Piramide. Mumiile.