[CONSPIRATII]Teatrul CIA continuă: Al Qaeda şi-ar fi unit forţele cu luptătorii ISIS împotriva americanilor! Ghici ghicitoarea mea care e de fapt adevărul…

       Ayman al-Zawahiri, desemnat noul lider al Al Qaeda, după moartea lui Osama bin Laden, a negat orice legitimitate a Statului Islamic. “Nu vom recunoaşte acest califat”, citează Reuters, reluând o înregistrare a lui Al-Zawahiri, difuzată pe Internet, notează Sputnik.
Surprinzător, în acelaşi timp însă, Ayman al-Zawahiri s-a pronunţat pentru o cooperare cu Statul Islamic pentru a lupta mai eficient împotriva coaliţiei internaţionale condusă de SUA, în ciuda unor divergenţe clare între Al-Qaeda şi ISIS. “În ciuda unor grave erori (ale ISIS), dacă eram în Iraq sau în Siria, cooperăm cu ei pentru a-i ucide pe creştini, pe laici, pe şiiţi, chiar dacă nu recunosc legitimitatea statului lor, pentru că problema este mai complexă”, a declarat Ayman al-Zawahiri, fără a oferi detalii cu privire la această colaborare.
ISIS este estimat că unul din principalele pericole la adresa securităţii mondiale. Potrivit unor estimări, gruparea controlează 90.000 de kilometri pătraţi, în principal în Iraq şi în Siria, şi numără până la 200.000 de combatanţi. La ora actuală nu există un front unit pentru a lupta împotriva ISIS. Armata siriană şi armata irakiană, dar şi trupele kurde şi miliţiile libaneze luptă împotriva acestei grupări. Coaliţia antiteroristă internaţională, sub comanda Statelor Unite, se mulţumeşte deocamdată să efectueze raiduri aeriene. În timpul luptelor cu ISIS, sute de mii de civili au fost ucişi iar alte milioane şi-au părăsit ţările.
P.S. Vă aduceţi aminte de articolul acesta publicat acum peste o săptămână – Fostul director al CIA, David Petraeus, vrea ca americanii să se folosească de teroriştii Al Qaeda pentru a lupta împotriva teroriştilor ISIS! Cât va mai continua teatrul acesta ridicol? Acolo arătam cum fostul şef al CIA-ului şi fost general de armată, David Petraeus, propunea nici mai mult nici mai puţin decât folosirea membrilor Al Qaeda din Siria (Frontul Nusra) pentru a lupta împotriva ISIS în Siria. Dar, aşa cum arătat, cele două organizaţii teroriste sunt, de fapt, creaţia serviciilor secrete occidentale şi americane. De fapt, Al Qaeda nici măcar nu există şi nu mai reprezenta nicio ameninţare la adresa Occidentului, de aceea trebuind a fi inventate alte ameninţări teroriste, cum este această ISIS. Iar o ştire că Al Qaeda şi ISIS şi-ar uni forţele ar induce în mass-media ideea că o intervenţie militară în Orientul Mijlociu al coliţiei condusă de SUA este necesară, nu? Aşadar, haideţi să invadăm Siria şi Iraq-ul…



Sursa: lovendal.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

[STIRI/PARANORMAL] In Rusia pe o stanca muntoasa se afla chipul gigantului Kuiva

[CONTINUARE | TALK] Egiptul Antic: Mumiiile. Piramidele. Sfinxul. Mitologia Egiptului.

Egiptul Antic. Piramide. Mumiile.