[CONSPIRATII]EXCLUSIV! Cum se înscenează un “atentat terorist”, care ar fi făcut zeci de victime… Aşa de mult suntem minţiţi?


                                                                     O bombă parcată pe o stradă din districtul Al-Hurriyah din Baghdad (Iraq) a ucis cel puțin opt persoane și a rănit alte 30, pe data de 30 octombrie 2016. Cel puțin așa au sugerat rapoartele mass-media iniţiale. Însă, o înregistrare de pe o cameră video de securitate, care a apărut 1 zi mai târziu, a prezentat o imagine fundamental diferită: oameni pregătiți să alerge la locul incidentului, pretinzând că sunt morți și aşteptând să fie luați de personalul medical. Cine se ocupă de regizarea atentatelor teroriste?
Prima mențiune a unei bombe care a explodat într-o maşină din Baghdad pare să fie un tweet publicat la 30 octombrie la ora locală 16:11. Se spune că o bombă a provocat o explozie în cartierul Al-Hurriyah:            




   

   Aproximativ cincizeci de minute mai târziu, la 16:58 ora locală (UTC + 3), primele estimări de victime sunt raportate pe Twitter, spunându-se că au fost 13 persoane ucise și rănite într-o explozie din Al-Hurriyah:




Agenția internațională de știri Reuters a publicat următoarea ştire iniţială, la ora locală 18:08, aproape o oră mai târziu după ce prima explozie a fost raportată. Din ştirea agenţiei putem citi următoarele: “O bombă într-o maşină parcată pe o stradă comercială din districtul şiit al Baghdad-ului, a ucis cel puţin 8 persoane şi a rănit alte 30, au declarat surse din poliţie şi din personalul medical”


Associated Press (AP), o altă agenție de știri internațională, a publicat un raport similar, referindu-se la o sursă din cadrul poliției iraqiene. Alte instituții media, cum ar fi “The New York Times” și “Al Jazeera English”, s-au folosit de raportul AP pentru propriile lor știri. Citez din “New York Times”“Poliţia iraqiană a declarat că o bombă dintr-o maşină parcată a explodat în nord-vestul Baghdad-ului, în cartierul Hurriyah, omorând cel puţin 10 oameni şi rănind alţi 34”.




O zi mai târziu, pe 31 octombrie 2016, serviciul arab al televiziunii Russia Today (RT) a publicat un videoclip la ora locală 18:04, după ce bombă din mașină a explodat în Baghdad. Textul însoțitor se referă la ştirea Reuters conform căreia o bombă dintr-o maşină din cartierul Al-Hurriyah a ucis 8 persoane, sugerând astfel că scena prezentată în videoclip reprezintă același incident cu cel raportat de Reuters.







Un fotograf al agenţiei Associated Press, Karim Kadim, a publicat, de asemenea, patru fotografii ale locului unde a avut loc explozia bombei. Potrivit textului de însoțire, fotografiile arată “consecințele unei explozii a unei bombe de mașină, care a lovit o piață de fructe și legume de pe o stradă comercială din cartierul nord-vestic al Hurriyah-ului din Baghdad”Fotografiile au fost folosite de o mare varietate de materiale de presă, pentru a se referi la incidentul cu bomba din maşină.




În seara zilei de 31 octombrie 2016 au apărut imagini care arată o perspectivă fundamental diferită a incidentului cu bombă: fără morți și fără panică, dar nişte oameni alergând spre o mașină care tocmai a explodat, apoi s-au aşezat pe jos, pretinzând a fi morți sau răniți. Videoclipul prezintă o înregistrare a unei camerei de supraveghere. Acest videoclip a apărut pe 31 octombrie 2016, la ora actuală 20:49.
Videoclipul începe cu un bărbat, îmbrăcat într-o cămașă albă și în pantaloni negri, căutând ceva în maşina care va exploda câteva secunde mai târziu. Un camion pick-up Toyota alb îl aşteaptă pe cealaltă parte a străzii, acesta fiind condus de altcineva. Toyota se îndepărtează în grabă.




Câteva secunde mai târziu, bomba din maşină explodează: nu se poate observa niciun om aflat în apropierea maşinii.




Mașina arde pentru o vreme, iar circa 10 secunde mai târziu, 15 bărbați se grăbesc spre scena incidentului. Doi dintre ei continuă să alerge și părăsesc scena incidentului, în timp ce 7 dintre ei se așează pe pământ ca și cum ar fi fost răniți sau morți. Persoanele rămase par să strige, cu mâinile ridicate în sus.








Câteva secunde mai târziu, un vehicul alb sau o camionetă mică, poate o ambulanță, ajunge la locație. Unii dintre cei care pretind a fi răniți sunt duşi în vehicul înainte ca videoclipul să se oprească.






Cine a înscenat totul?
Acum, întrebarea care se pune este următoarea: cine a avut interesul de a înscena acest aşa-zis atac terorist? Prima teorie ar fi aceea că totul a fost o regie pentru a-i întărâta pe şiiţi împotriva suniţilor, cele două mari grupări religioase din Iraq. Districtul Al-Hurriyah este unul predominant şiit, suniţii ocupând 1/4 din el. Aşadar, autorităţile iraqiene ar fi înscenat totul, pentru a justifica politicile de marginalizare ale comunităţii sunite şi pentru ca opinia publică să mai treacă cu vederea acţiunile violente comise împotriva lor. O altă teorie sugerează că totul ar fi fost un “dublu fals”, pentru a crea impresia că şiiţii îşi falsifică ştirile.
Totuşi, trebuie remarcat faptul că Statul Islamic (ISIS), prin agenţia de ştiri Amaq, a revendicat într-o telegramă publicată pe 30 octombrie 2016 că ea ar fi organizat atentatul terorist, menţionând de bomba dintr-o maşină care a explodat în districtul Al-Hurriyah.



Din toate acestea, ce concluzie majoră se poate trage? Că nu toate atentatele teroriste despre care se mai vorbeşte în mass-media sunt reale şi că unele din ele chiar sunt regizate, pentru a ţine lumea în teroare.

Sursa: lovendal.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

[STIRI/PARANORMAL] In Rusia pe o stanca muntoasa se afla chipul gigantului Kuiva

[CONTINUARE | TALK] Egiptul Antic: Mumiiile. Piramidele. Sfinxul. Mitologia Egiptului.

Egiptul Antic. Piramide. Mumiile.