[CONSPIRATII]EXCLUSIV! Cum se înscenează un “atentat terorist”, care ar fi făcut zeci de victime… Aşa de mult suntem minţiţi?
O bombă parcată pe o stradă din districtul Al-Hurriyah din Baghdad (Iraq) a ucis cel puțin opt persoane și a rănit alte 30, pe data de 30 octombrie 2016. Cel puțin așa au sugerat rapoartele mass-media iniţiale. Însă, o înregistrare de pe o cameră video de securitate, care a apărut 1 zi mai târziu, a prezentat o imagine fundamental diferită: oameni pregătiți să alerge la locul incidentului, pretinzând că sunt morți și aşteptând să fie luați de personalul medical. Cine se ocupă de regizarea atentatelor teroriste?
Associated Press (AP), o altă agenție de știri internațională, a publicat un raport similar, referindu-se la o sursă din cadrul poliției iraqiene. Alte instituții media, cum ar fi “The New York Times” și “Al Jazeera English”, s-au folosit de raportul AP pentru propriile lor știri. Citez din “New York Times”: “Poliţia iraqiană a declarat că o bombă dintr-o maşină parcată a explodat în nord-vestul Baghdad-ului, în cartierul Hurriyah, omorând cel puţin 10 oameni şi rănind alţi 34”.
O zi mai târziu, pe 31 octombrie 2016, serviciul arab al televiziunii Russia Today (RT) a publicat un videoclip la ora locală 18:04, după ce bombă din mașină a explodat în Baghdad. Textul însoțitor se referă la ştirea Reuters conform căreia o bombă dintr-o maşină din cartierul Al-Hurriyah a ucis 8 persoane, sugerând astfel că scena prezentată în videoclip reprezintă același incident cu cel raportat de Reuters.
Videoclipul începe cu un bărbat, îmbrăcat într-o cămașă albă și în pantaloni negri, căutând ceva în maşina care va exploda câteva secunde mai târziu. Un camion pick-up Toyota alb îl aşteaptă pe cealaltă parte a străzii, acesta fiind condus de altcineva. Toyota se îndepărtează în grabă.
Cine a înscenat totul?
Acum, întrebarea care se pune este următoarea: cine a avut interesul de a înscena acest aşa-zis atac terorist? Prima teorie ar fi aceea că totul a fost o regie pentru a-i întărâta pe şiiţi împotriva suniţilor, cele două mari grupări religioase din Iraq. Districtul Al-Hurriyah este unul predominant şiit, suniţii ocupând 1/4 din el. Aşadar, autorităţile iraqiene ar fi înscenat totul, pentru a justifica politicile de marginalizare ale comunităţii sunite şi pentru ca opinia publică să mai treacă cu vederea acţiunile violente comise împotriva lor. O altă teorie sugerează că totul ar fi fost un “dublu fals”, pentru a crea impresia că şiiţii îşi falsifică ştirile.
Totuşi, trebuie remarcat faptul că Statul Islamic (ISIS), prin agenţia de ştiri Amaq, a revendicat într-o telegramă publicată pe 30 octombrie 2016 că ea ar fi organizat atentatul terorist, menţionând de bomba dintr-o maşină care a explodat în districtul Al-Hurriyah.
Din toate acestea, ce concluzie majoră se poate trage? Că nu toate atentatele teroriste despre care se mai vorbeşte în mass-media sunt reale şi că unele din ele chiar sunt regizate, pentru a ţine lumea în teroare.
Sursa: lovendal.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu